Gourmetpizzaatjes met tomaat en mozzarella
20 min bereidingstijd
10-12 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Meng de rösti met de bloem, de eieren, de geraspte kaas en een snuf zout.
- Vorm van het röstimengsel 8 kleine pizzabodems die in een gourmetpannetje passen; het is makkelijk om een gourmetpannetje als vormpje te gebruiken en het mengsel op de bakplaat te storten.
- Bak de pizzabodems in de voorverwarmde oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen en leg op een schaal. Leg de plakjes mozzarella op een schaaltje en bestrooi met de oregano en peper naar smaak.
- Leg aan tafel een pizzabodem in een gourmetpannetje. Besmeer de bodem met een beetje pizzasaus en beleg met de mozzarella.
- Schuif het pannetje onder de hete gourmetgrill en bak tot de pizza weer warm is en de mozzarella gesmolten en goudbruin.
Deze röstipizzaatjes zijn razend populair! De pizzabodempjes bak je alvast in de oven zodat je ze aan tafel alleen hoeft te beleggen en op te warmen!
Tip: Zet ook schaaltjes met plakjes champignon, olijven, rode ui en/of gekookte broccoliroosjes op tafel om de pizzaatjes extra mee te beleggen.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 360 kcal
- 18 g vet waarvan 10 g verzadigd
- 28 g koolhydraten
- 20 g eiwit
- 3 g vezels
- 1,1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen